II Ogólnokształcące Liceum Ekologiczne z Oddziałami Integracyjnymi w Zielonej Górze
" Od pola do stołu"
Projekt kulinarny
Śniadanie najważniejszym posiłkiem dnia, ale jak przygotować je szybko, smacznie i zdrowo? Tego uczyli się uczniowie naszej szkoły w Zespole Szkół i Placówek Kształcenia Zawodowego w Zielonej Górze, a to wszystko w ramach projektu, który wpisuje się w strategię Europejskiego Zielonego Ładu – „Od pola do stołu” i obchody Europejskiego Roku Młodzieży. Uczniowie szkoły branżowej kształcący się w zawodzie kucharza podczas warsztatów uczyli młodzież jak szybko i łatwo skomponować śniadanie fit. Była tortilla z kurczakiem, jaglanka z orzechami pekan, z bananem i masłem orzechowym, bajgle z burakiem czy owsianka kokosowa z malinami. Wszystko pyszne i oczywiście zdrowe. Celem realizowanej inicjatywy jest integracja młodych ludzi, zachęcenie ich do aktywności oraz nabywania praktycznych umiejętności, przydatnych w codziennym życiu.
Więcej informacji:
II Ogólnokształcące Liceum Ekologiczne z Oddziałami Integracyjnymi im. Unii Europejskiej w Zespole Szkół Ekologicznych w Zielonej Górze
-
ul. Francuska 25
65-943 Zielona Góra - +48684542301 - sekretariat główny
- +48684542302 - sekretarz szkoły
- sekretariat@ek.edu.pl
- Sekretariat czynny od 07:30 do 15:30
- RSPO: 17878